Numero
äänestä numerolla
485

Thomas Wallgren

Kuka on Thomas? Vem är Thomas?

Katso Thomaksen videoesittely

”Kun ajattelen edustuksellista demokratiaa, ajattelen usein Thomas Wallgrenia. Hän uskoo demokratiaan niin paljon, että liittyi demareihin.” 

-Anu Silfverberg (HS 7.10.2010)

Thomas Wallgren

Thomaksesta

Thomas kasvoi yhteiskunnalliseksi osallistujaksi 70- ja 80-lukujen taitteessa Koijärvellä, Lepakossa ja prosenttiliikkeessä kehitysyhteistyön puolesta. Hän on Maailman sosiaalifoorumin aktivisti  ja toiminut mm. Suomen Pakolaisavun puheenjohtajana sekä Kepan ja Suomen Luonnonsuojeluliiton varapuheenjohtajana. Hän on sosialidemokraattien kaupunginvaltuutettu (vuodesta 2009) Helsingissä sekä Helsingin taidemuseon HAMin johtokunnan puheenjohtaja.

Thomas on Helsingin yliopiston filosofian dosentti ja yliopistonlehtori sekä Von Wright-Wittgenstein-arkiston johtaja. Hänen tärkein kirjansa on ”Transformative Philosophy: Socrates, Wittgenstein, and the Democratic Spirit of Philosophy.” (Lexington, USA, 2006.) Thomas tutkii modernin teoriaa, tietoteoriaa ja etiikkaa ja johtaa Suomen Akatemian ”The Creation of Wittgenstein” tutkimusprojektia (2016-2020).

Thomaksella on avovaimo ja kolme lasta. Hän harrastaa luontoa, lintuja ja liikuntaa. Lyhyemmät matkat sujuvat kävellen tai pyöräillen, ajokorttia ei ole.

Om Thomas

Thomas utvecklade sitt samhällsengagemang vid decennieskiftet 1970/80 i Koijärvi, på Lepakko och i procentrörelsen för utvecklingssamarbetet. Han är aktiv i World Social Forum och har bl.a. varit viceordförande för Kepa och Finlands naturskyddsförbund och ordförande för Klockriketeatern, Rättvis skatt och Finlands Flyktinghjälp. Han är ledamot i socialdemokraternas fullmäktigegrupp i Helsingfors sedan 2009 och ordförande för Helsingfors konstmuseets (HAM) styrelse.

Thomas är docent och universitetslektor i filosofi vid Helsingfors universitet och chef för von Wright och Wittgenstein-arkivet. Hans viktigaste bok är ”Transformative Philosophy: Socrates, Wittgenstein, and the Democratic Spirit of Philosophy.” (Lexington, USA, 2006) Thomas forskar i det modernas teori, kunskapsteori och etik och leder Finlands Akademis forskningsprojekt ”The Creation of Wittgenstein” (2016-2020).

Thomas har en sambo och tre barn. Natur, fåglar och motion är hans hobbyer.